Hoppa till innehållet
 • Energisnåla hus
 • Nyckelfärdigt hus Göingegården

Från skog till färdigt hus

Vi är en stolt trähustillverkare med mångårig kunskap och med kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen - från skog till färdigt hus.

 

Varje år förser Derome Mark & Bostad hundratals familjer med nya hem. Vi bygger små och stora hus, i fabrik eller på plats. Vi erbjuder boendeformer för alla livsstilar, från nyckelfärdiga hus, bostadsrätter till flervåningshus – allt från små pittoreska områden till hela stadsdelar. Du hittar våra bostäder på tillväxtorter i Sverige med fokus utmed Västkusten, i Malmö samt Stockholm/Mälardalen. Vi bygger cirka 400 bostäder/år. Genom att använda trä som byggmaterial och utveckla energisnåla hus bidrar vi till en bättre miljö för dig och kommande generationer. Utöver att välja trä som klimatsmart miljömaterial när vi bygger våra energisnåla trähus gör vi mycket annat för att minska miljöpåverkan och för att skapa ett hållbart samhälle. Genom att utgå från dimensionerna; ekonomiskt, socialt och miljö- vänligt när vi planerar och bygger våra områden bygger vi för en hållbar framtid.

 

Bo i nyckelfärdiga energisnåla hus

Under drygt ett decennium har vi utvecklat nyckelfärdiga hus och bostadsrätter. Vi arbetar med att förädla mark till boende och är med hela vägen från planering till dess att ditt nya hem i en ny stadsdel eller ett nytt bostadsområde står färdigt för inflyttning. För att skapa attraktiva och unika bostadsområden har vi nära samarbete med kommuner, arkitekter och entreprenörer. Inget område blir det andra likt.

Vi bygger nyckelfärdiga hus i trä - för framtiden

I branschen utmärker vi oss då vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

Vi väljer alltid trä där det är möjligt och har fått utmärkelsen för ”Utmärkt Modernt Träbyggande” av Regeringskansliet. 

Du hittar våra bostäder på tillväxtorter i Sverige med fokus utmed Västkusten, i Malmö samt Stockholm/Mälardalen. Vi bygger cirka 400 bostäder/år.

Om Deromegruppen

Med rötterna i Skogen

Deromegruppen är Sveriges största familjeägda träindustri med anor från 1946. Trä är "den gröna tråden" i verksamheten och här blir skog till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi.

Träprodukter med kundens behov i fokus

Deromes affärsidé bygger på att förädla och leverera trä och byggmaterial på ett sätt som känns rationellt för kunden. Långsiktighet präglar vår verksamhet. Det återspeglar sig i affärsrelationer och när det gäller investeringar men också i företagskulturen. Målet är att ligga i framkant när det gäller innovation och teknisk utrustning för att erbjuda produkter och tjänster som väl möter vad marknaden efterfrågar.

Kontroll över kedjan - en trygghet för kunden

Med egna produktionsanläggningar på flera orter kan Derome erbjuda ett unikt utbud av produkter och tjänster, för såväl den svenska marknaden som för flera exportländer. Med mångårig kunskap om trä levererar Derome kvalitet till rätt pris, på utsatt tid och plats med personligt bemötande och hög servicenivå.

Läs mer om Deromegruppen och våra affärsområden på www.derome.se

Nyproduktion

Nyckelfärdiga hus

Derome Mark & Bostad jobbar med nyproduktion på tillväxtorter i Sverige med fokus utmed Västkusten, i Malmö samt Stockholm/Mälardalen.

 

Nyproduktion av hus - under drygt ett decennium

Under drygt ett decennium har vi utvecklat nyckelfärdiga hus, lägenheter och flervåningshus. Vi skapar flexibla arkitektritade hus där varje kund kan påverka materialval och till viss del även planlösning.

Vi arbetar med att förädla mark till boende och är med hela vägen från planering till dess att ditt nya hem i en ny stadsdel eller ett nytt bostadsområde står färdigt för inflyttning. För att skapa attraktiva och unika bostadsområden har vi nära samarbete med kommuner, arkitekter och entreprenörer. Inget område blir det andra likt.

Nybyggnation i trä - för framtiden

Vi är en stolt trähustillverkare som ingår i Deromegruppen – Sveriges största träindustri. I branschen utmärker vi oss då vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

Vi väljer alltid trä där det är möjligt och har fått utmärkelsen för ”Utmärkt Modernt Träbyggande” av Regeringskansliet.

 

 

Bli energismart

Klimatsmarta hus

Ett energieffektivt hus med modern teknik ger dig ett energisnålt boende - det är nog alla överens om. Men vad kan du som boende göra för att bli riktigt vass på energibesparing? Här kommer lite energismarta tips!

 

Du som boende kan påverka mycket själv genom din livsstil. 

Visste du att:

 • Lågenergilampor drar bara en femtedel så mycket el jämfört med vanliga glöd-lampor. Samtidigt håller de tio gånger längre.
 • Snålspolande kranar och munstycken kan minska varmvattenförbrukningen med upp till 15 procent.
 • Alltid stänga av vattenkranen när du borstar tänderna gör att du kan spara upp till 10 liter vatten varje gång. Det blir många liter varje vecka!
 • För varje grad du sänker inomhustemperaturen minskar uppvärmningskostnaderna med cirka fem procent.
 • Ett energieffektivt fönster släpper bara ut en tredjedel av värmen jämfört med äldre tvåglasfönster.
   

I ett nybyggt hus förutsätter vi ju att klimatskal, värmekälla, ventilation, vitvaror etc är optimerat utifrån Energisynpunkt. Som enskild villaägare kan man ju sedan krydda anrättningen med solceller/solfångare, värmeåtervinning på tilluft, etc. Men det kräver ju både tillstånd och investeringar.

Med beteendeförändringar gör man ändå mest nytta med ofta ganska liten insats.

 

Tips på hur du kan ändra ditt beteende och samtidigt spara både pengar och miljön!
 

* Rätt ljus på rätt plats. Att ha rätt belysning på rätt ställe är av stor betydelse. Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning ger upplevelse av ljus på rätt plats utan onödigt hög energianvändning.

LED-lampor, lågenergilampor och halogenlampor är energieffektiva och har olika egenskaper som passar till olika användningområden. Nya lampor ger nya möjligheter att anpassa ljuset så att det blir mer ändamålsenligt och flexibelt.

* Släck när ljuset inte behövs. Släck lamporna när du lämnar ett rum. Det finns flera olika hjälpmedel för att se till att lampor är släckta när de inte behövs. Det kan till exempel vara ljussensorer, rörelsevakter och timer.

* Fråga efter energianvändningen när du köper ny tv. En LCD- eller plasma-tv drar inte så mycket mer än en gammal tjock-tv med motsvarande bildyta, men ofta kostar man på sig en lite större tv när man ändå ska köpa en ny. Till exempel kan energianvändning vid byte från 28 tums bildrör till 42 tums plasma tredubblas.

De flesta nya tv-apparater har idag inbyggd digitalbox för mark- och kabel-tv. Inbyggd box för satellit-tv är fortfarande ganska ovanligt. Energianvändningen för en tv ökar inte för att den har en inbyggd box, så du spar in hela boxens energianvändning genom att ha en tv med inbyggd box. Vill du ändå ha en

* Ställ in rätt temperatur i både kyl och frys. I kylen rekommenderas +5 grader och i frysen -18 grader. Varje extra grad kallare ökar energianvändningen med cirka 5 procent.

* Sätt lock på kastrullen, då använder du bara en tredjedel så mycket energi jämfört med om locket är av.

* Stäng av plattan när vattnet kokat upp och låt t ex ägg koka färdigt på eftervärmen

* Köksfläkten drar inte så mycket el, men energin som går åt för att ersätta den uppvärmda inomhusluften som köksfläkten drar ut ur huset kan vara mer än tio gånger så stor.

Använd ugnen för flera saker efter varandra! Att värma en ugn till 200 grader kräver ca 0,5 kWh. Genom att använda ugnen för mat och bak efter varandra sparar du den energin. Står ugnen tom mer än 30 minuter kan du lika gärna stänga av den.

* Tina fryst mat i kylen! Kvaliteten blir bättre och kylskåpet drar mindre energi. Tinar du maten i varmvatten eller mikron drar dessa extra energi.

* Dammsug baksidan på kyl- och frysskåp regelbundet! Damm på kondensorn/gallret på baksidan av kyl- och frysskåp kan i extremfall öka energiförbrukningen med så mycket som 25%.

* Duscha effektivt! Ta ev. bort väggfästet till duschhandtaget så är det svårare att låta vattnet strila medan man tvålar in sig.

* Var uppmärksam på ditt och familjens energibeteende. Den oanvända kilowattimmen behöver inte produceras och kostar därmed inget.

 

Jämför…

Avläs el och vatten månadsvis och jämför med grannen eller kompisen. Hur kan ni lära av varandra?

Hur ser förbrukningen ut dag/natt, vardag/helg, sommar/vinter ? Använd de tekniska möjligheterna i värmepump och ventilationsaggregat att reglera rumstemperatur och ventilationsflöde efter hur många som visats i huset.

Byt eller rensa filtren i luft/luft- eller frånluftsvärmepumpar.

Ring din kommunala energi- och klimatrådgivare. För tips och råd om energibesparing.

Var aktiv och kritisk genom att jämföra olika alternativ och leverantörer på marknaden.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling

Utöver att välja trä som klimatsmart miljömaterial när vi bygger våra energisnåla trähus gör vi mycket annat för att minska miljöpåverkan och för att skapa ett hållbart samhälle. Genom att utgå från dimensionerna; ekonomiskt, socialt och miljövänligt när vi planerar och bygger våra områden bygger vi för en hållbar framtid.

 

Vi jobbar med miljövänliga hus i trä.

Här kan du se exempel på hur Derome Mark & Bostad jobbar med hållbar bostadsutveckling.

 • Bygger bostäder i trä upp till sex våningar.
 • Erbjuder olika typer av bostäder för olika människor – villor, bostadsrätter och hyresrätter.
 • Skapar trygga, tillgängliga boendemiljöer genom vårt arbete med belysning, vägar och planering av lekytor.
 • Hushåller med energin genom att bygga välisolerat och tätt.
 • Bygger bostäder utrustade med energibesparande produkter så som vitvaror, fönster och snålspolande blandare.
 • Använder material av god kvalitet som håller över tiden.
 • Skapar bostadsområden med sopsug för hushållssopor och slipper transporter i området
 • Bygger lägenheter med avfallskvarn där matavfall återvinns till biogas och miljövänlig gödsel.
 • Erbjuder Bilpool som bidrar till minskat koldioxidutsläpp.
 • Ökar antal cykelparkeringar och förråd
 • Skapar växtlighet på hustaken s.k. sedumtak.
 • Använder värmesystem som återvinner värmen från luften och lämnar huset genom ventilationssystemet.

 

Miljö

Energieffektiva hus - för miljön

Genom att använda trä som byggmaterial och utveckla energisnåla hus bidrar vi till en bättre miljö för dig och kommande generationer.

Skogen är jordens lungor och genom att använda den hjälper vi till att reparera vår miljö. Träd tar upp koldioxid när de växer, men koldioxidupptaget avtar när träden blir gamla. När träden avverkas ges plats för nya växande träd och vi kan bygga fler energisnåla hus av virket. För varje träd som Derome tar ur skogen planteras fyra nya. På så sätt planerar vi långt in i framtiden. De frö som sätts i dag, kan bli hus åt våra barnbarnsbarn och deras barn.

Stolt trähustillverkare av nyckelfärdiga trähus

Vi bygger i trä för framtiden och när du väljer att flytta till ett av våra hus, så får du de bästa förutsättningarna för att bo klimatsmart. Våra energieffektiva hus håller en hög prestanda där klimatskalet - väggar, golv, tak och fönster - ger en energiförbrukning långt under rådande krav. På så sätt blir husen energieffektiva och vi hjälps åt att skapa en hållbar framtid.

Av alla byggnadsmaterial har trä en särställning. Att bygga i trä är miljövänligt och tack vare att trä binder koldioxid, till skillnad från andra material, så bidrar trähusbyggande i sig till en bättre miljö. Det är ett förnybart, ekologiskt och klimatsmart material. Ett normalstort träd tar upp nästan 1000 kg koldioxid under sin livstid.

Hållbara samhällen

Utöver att välja trä som klimatsmart miljömaterial när vi bygger våra energisnåla trähus gör vi mycket annat för att minska miljöpåverkan och för att skapa ett hållbart samhälle. Genom att utgå från dimensionerna; ekonomiskt, socialt och miljövänligt när vi planerar och bygger våra områden bygger vi för en hållbar framtid.
 

Kundreportage

Kundreportage

Följ med hem till flera familjer och läs om deras resa till drömboendet.

 

FAMILJEN ANDERSSON/ LILJERT I VASATORP TRÄDGÅRD 

Viveka och sambon Emil är nyinflyttade i ett hus vid Vasatorps trädgårdar, beläget 3 km utanför Helsingborg. 

- Vi föll för hustypen och fick en bra känsla av området, säger Viveka.

De uppskattar närheten till staden, till köpcentret Väla men framförallt tycker de om skogen och sjöarna som omger dem.

- Där kan man springa och gå promenader med hunden. Ändå har vi närheten till havet och centrum, det tar en kvart på cykel, berättar Emil.

Emil och Viveka kände inte till så mycket om Derome innan de bestämde sig för huset. Och det var just själva huset som de först intresserade sig för. Ett trähus i tre våningar med terrass. De tittade på hustypen i Göinegården utanför Varberg och talade sedan med bekanta i Glumslöv och Landskrona som hade köpt av Derome. På så sätt fick de insyn i proceduren.

- Vi fick ett väldigt seriöst intryck när vi kontaktade Derome och mäklarbyrån.

Tidigare bodde de i en lägenhet mitt i Malmö, drömmen var att kunna parkera bilen i sitt eget garage och äta frukost i sin egen trädgård. Och nu står huset, garaget och trädgården där! Viveka tycker att tredje våningen är fantastiskt mysig, och Emil gillar utsikten. Huset värms upp med fjärrvärme.

- Det blev precis som vi hade tänkt, möblerna står där vi planerade att de skulle vara, säger Viveka.

En stor hjälp var ritningarna och 3D-grafiken som paret fick titta på innan huset byggdes. Det gav en bra bild av verkligheten. De fick även träffa många underleverantörer såsom kakelsättaren, m fl och göra egna personliga val.

- Vi valde ganska mycket ur standardsortimentet och tycker att det var fullt tillräckligt. Vi känner inte att vi saknar något.

Det enda som var svårt att förutse var leråkern som omgav huset under byggnadstiden. Nu är den borta och området är lite mer uppväxt. Vasatorp har satt sig på kartan!

 


 

FAMILJEN HALL I GLUMSLÖV

Efter att ha letat hus under två års tid bestämde sig Cecilia och Andréas Hall för Nannagården i Glumslöv. Bara några veckor senare var kontrakt skrivet. 

- Vi slog till direkt. Det var några avgörande grejer; dels besöket hemma hos våra kompisar och känslan av att ”här vill jag bo”. Dels att vi tittat på lite äldre hus med mycket att göra på och kom fram till att det inte blir så stor prisskillnad att bygga nytt, så valet var enkelt, berättar Andreas.

De tillägger att de är tacksamma för att de köpte ett färdigt koncept och inte behövde välja allt från grunden, utan bara invändiga val såsom tapet, golv etc. Genom att utgå från en standardmall kunde de lägga till och dra ifrån.

Både Andréas och Cecilia har varit väldigt nöjda med samarbetet med Derome och framförallt projektledaren Anders.

- Om det är något som inte har funkat har det bara varit att ringa och så har han löst det, säger Andréas.

Cecilia berättar att de ibland kommit på saker i efterhand. En kamin tillkom i sista stund, då bottenplattan höll på att gjutas. Familjen har fortfarande kontakt med projektledaren, ett år efter slutbesiktningen. Vissa saker har även då kunnat justeras utan problem.

Varför ska man då bo i Glumslöv?
Cecilia och Andréas vill gärna framhålla läget och kommunikationerna. Området är tillgängligt från håll och det är nära till tåget.

- Utsikten spelar roll, det skapar en öppenhet och ett ljus. Sedan har vi väldigt bra barnomsorg också, säger Cecilia. Andréas tycker att det är en fördel med alla gång- och cykelbanor, vilket innebär att man kan släppa ungarna fritt och inte behöver följa dem till kompisar. Det finns även lek- och idrottsplatser.

- Här finns det man behöver, t o m Burger King! avslutar Andréas Hall.

 


 

FAMILJEN WIKANDER - LANDSKRONA NYHAMN

Eva och Bo Wijkander har en bostadsrätt i Nyhamn, med magnifik havsutsikt. Just läget på bostaden, och närheten till båten, är en dröm. 

Egentligen var det inte alls tänkt att de skulle bo i lägenhet, de trivdes bra i sitt lilla hus i Munkebäck. Men med ålderns rätt ville de komma ifrån underhåll och trädgårdsskötsel.

- Men att köpa en lägenhet, över min döda kropp, de pengarna vi skulle få över efter husförsäljningen skulle vi resa upp, säger Bo.

Det visade sig dock att hyreslägenheterna i de områden i Landskrona där Eva och Bo ville bo var dyra. Evas dotter tipsade då om en visning i Nyhamn.
- Jag gick runt och tittade och blev såld. Jag preliminärbokade en lägenhet på direkten och ringde Bo, berättar hon.

Även Bo blev fascinerad över läget när han väl besökt Nyhamn på plats. Eftersom det inte fanns några treor lediga blev det en fyra. De uppskattar den höga standarden på vitvaror och interiör i lägenheten.

- Här bor folk som är uppkomna i vår ålder och fått nog av att kratta löv, men ändå vill ha en sån utsikt och plats för blommor. Precis när vi flyttat hit var det grillparty – ”bor du här?” var det många som sa. Jag har jobbat i affär i många år så det var många som kände igen mig, berättar Eva.

Bo tycker det är skönt att slippa gräsklippning och snöskottning.

- Det här passar oss utmärkt, att flytta ifrån alla måsten. Här sitter vi bara och mår gott. Det är nära ner och nära opp, säger Eva, med anledning av att de bor på andra våningen.

Hon gillar även ljuset i lägenheten, som flödar in genom fönstren.

- Jag stod och tittade ut länge i de långsmala fönstren i början, och tänkte ”var ska jag göra av mina gardiner?” säger hon med skratt.

 

Produkten har lagts i kundvagnen