Hoppa till innehållet
Planeras
VIP Försäljning
Försäljning pågår
Slutsålt
Bostadsrätt, Växjö, Teleborg

Furutå Gavlar

Planeras
På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö planerar vi för ca 150 bostäder i olika upplåtelseformer. Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.

Det blir ett helt nytt bostadsområde sammansatt av varierande hustyper men som ändå har ett gemensamt stilspråk.

Området kommer bestå av trähus i olika höjder som skapar trivsamma gårdar och rum av olika karaktär. Något som också skapar vackra vyer mot sjön, mysiga promenadstråk och möjligheter till gemenskap i området genom exempelvis grillplatser och områden för odling. Boende med gröna fingrar eller ett nyfunnet intresse kommer kunna skörda sin egen midsommarpotatis eller dill till kräftskivan, som lämpligtvis hålls någonstans mellan träden i området.

 

Kontakt
anders_jonsaker_sv
Anders Jonsåker
Divisionschef, Derome Mark & Bostad

Tel: 0340-66 64 77
Ring Anders

Om projektet

Län
Kronoberg
Kommun
Växjö
Boendetyp
Bostadsrätter
Antal
ca. 150
Storlek
1-4 rok
Byggstart
sommar/höst 2018
Säljstart
prel vår 2018
Om Växjö, Teleborg
Staden där vägarna möts

För den som vill ha närhet till storstadens puls, bra kommunikation, skolor, natur och strövområden är Växjö ett utmärkt val! Tätorten bjuder på all tänkbar service och med Växjö stations goda reseförbindelser tar man sig enkelt till Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

Områdets hjärta

Hjärtat i området är det lilla torpet Furutå. Det ligger i mitten och är en länk till platsens historia. Torpet omges av odlingslotter som ramar in och bildar en grönskande frizon runt byggnaden – samtidigt som det fungerar som en samlande plats för de boende att mötas, odla, fika, leka och samtala. I en krans runt torpet placeras de 2,5-våningar höga gavelhusen, en lågmäld skala som fint möter torpet. Ihop med dessa löper en körbar slinga. När man kör in i området från söder har man torpet och odlingslotterna i blickfånget som en öppen yta tvärs igenom bostadsgruppen.

"Vi ville skapa ett bostadsområde där människor ska trivas, njuta och uppleva livskvalitet. För gammal som ung, till vardags som till fest. Här finns plats för aktivitet och rörelse, men även avskildhet och återhämtning"

Liljewall Arkitekter

Bilder
  • Växjö Furutå Gavlar
  • Växjö Furutå Gavlar
Vill du sälja mark? Läs mer
Våra energieffektiva hus håller en hög prestanda där klimatskalet - väggar, golv, tak och fönster - ger en energiförbrukning långt under rådande krav. Läs mer
Vad betyder det att flytta in i ett nyckelfärdigt hem och vad behöver du som kund tänka på? Vi har samlat handfasta tips och råd inför den process som vi på Derome kallar "egna Val" Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen