Hoppa till innehållet
Planeras
Säljpremiär
Byggstart
Tillträde
Bostadsrätt, Växjö, Teleborg

Furutå Gavlar

Planeras
I södra Växjö, i norra delen av Teleborg precis intill södra bergundasjön planerar vi att uppföra ca 150 bostäder i olika upplåtelseformer. Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.

Det blir ett helt nytt bostadsområde sammansatt av varierande hustyper men som ändå har ett gemensamt stilspråk.

Området kommer bestå av trähus i olika höjder som skapar trivsamma gårdar och rum av olika karaktär. Något som också skapar vackra vyer mot sjön, mysiga promenadstråk och möjligheter till gemenskap i området genom exempelvis grillplatser och områden för odling. Boende med gröna fingrar eller ett nyfunnet intresse kommer kunna skörda sin egen midsommarpotatis eller dill till kräftskivan, som lämpligtvis hålls någonstans mellan träden i området.

Bostäderna blir en blandning av bostadsrätter i 2-4 våningar om 1-4 rok. Första etappen består av bostadsrätter i fem våningar.

Kontakt
anders_jonsaker_sv
Anders Jonsåker
Divisionschef, Derome Mark & Bostad

Tel: 0340-66 64 77

Om projektet

Län
Kronoberg
Kommun
Växjö
Boendetyp
Bostadsrätter
Antal
ca. 150
Storlek
1-4 rok
Byggstart
Vår 2018
Säljstart
planerad till höst 2017
Om Växjö, Teleborg
Staden där vägarna möts

För den som vill ha närhet till storstadens puls, bra kommunikation, skolor, natur och strövområden är Växjö ett utmärkt val! Tätorten bjuder på all tänkbar service och med Växjö stations goda reseförbindelser tar man sig enkelt till Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

Områdets hjärta

Hjärtat i området är det lilla torpet Furutå. Det ligger i mitten och är en länk till platsens historia. Torpet omges av odlingslotter som ramar in och bildar en grönskande frizon runt byggnaden – samtidigt som det fungerar som en samlande plats för de boende att mötas, odla, fika, leka och samtala. I en krans runt torpet placeras de 2,5-våningar höga gavelhusen, en lågmäld skala som fint möter torpet. Ihop med dessa löper en körbar slinga. När man kör in i området från söder har man torpet och odlingslotterna i blickfånget som en öppen yta tvärs igenom bostadsgruppen.

"Vi ville skapa ett bostadsområde där människor ska trivas, njuta och uppleva livskvalitet. För gammal som ung, till vardags som till fest. Här finns plats för aktivitet och rörelse, men även avskildhet och återhämtning"

Liljewall Arkitekter

Bilder
  • Växjö Furutå Gavlar
  • Växjö Furutå Gavlar
När du köper en bostad av oss, ingår alltid vårt trygghetspaket i köpet, som innehåller garantier och försäkringar som hjälper dig. Läs mer
Vi erbjuder nyckelfärdiga hem med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka genom val av färg, tapeter och material. Läs mer
Invigningar, inflyttningar, nya bostadsområden och utmärkelser - allt blandas på nyhetssidan, där du i korthet kan läsa om vår verksamhet. Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen