Hoppa till innehållet
2016-08-30

Arkitekturpris

På lördag tävlar Derome Mark & Bostads moderna Villa Strandlida mot andra byggnader i Halmstads kommun om att få utmärkelsen Byggnadsnämndens arkitekturpris 2016.

Strandlida, som ligger i Ringenäs i Halmstad, är ett område bestående av fyra hus av samma typ, i olika storlekar. Strandlida har alltså valts ut som en av fyra nominerade av byggnadsnämnden.

- Det känns väldigt kul att vårt arbete med arkitektur i kombination med funktion har lönat sig. Att vi även är de enda som har blivit nominerade med ett enfamiljshus känns som ett extra plus, säger Anders Wennerström, projektledare på Derome Mark & Bostad.

De fyra husen byggs i Ringenäs som ligger högt beläget med vacker utsikt över havet och med solnedgången i väster. Och det var just havet och naturen som inspirerade arkitekten. Husen är byggda i trä med stora glaspartier, fasader i naturligt vackert järnvitriol och med en skiftande kulör av sedum på taken. Här skapas en harmoni som gör att villorna smälter in med naturen och gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Byggnationen av husen pågår just nu och efterfrågan har varit stor.

- Försäljningen har gått jättebra! 3 av totalt 4 hus är redan sålda, och det är endast vårt visningshus som finns kvar till försäljning, säger Anders Wennerström. Vi strävar alltid efter att skapa attraktiva bostäder, så det ska bli spännande att se hur vi står oss mot våra mednominerade.

När byggnadsnämnden väljer ut en vinnare letar man efter god arkitektur utifrån ett helhetsperspektiv. Vinnaren ska ha ett tilltalande formspråk där idé, rumsgestaltning, materialbehandling och detaljeringsgrad spelar in. Det är viktigt att nytillskottet tar hänsyn till och visar respekt för sitt omgivande sammanhang samtidigt som projektet på olika sätt gärna får vara nyskapande.

Övriga nominerade till priset är Solrosparken i Vallås, Bostadsrättsföreningen Galbergsterassen och Olsgården i Oskarström.

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen