Hoppa till innehållet
2014-10-06

Göingegården 10 år

Varbergs unika stadsdel, Göingegården, har sedan 2004 utvecklats av Derome med målsättningen att skapa en mångfald av bostäder med närhet till Varberg, havet och naturen. Tio år senare har Derome kommit en bra bit på väg.

”Självklart är vi stolta över vad vi hittills har åstadkommit”, säger Peter Mossbrant, VD för Derome Hus. ”Vi är en av få samhällsbyggare i landet som har fått förmånen att skapa ett nytt område där alla typer av boendeformer finns. Idag samsas hyres- och bostadsrätter med radhus och lösvirkesvillor – och planer finns på ytterligare 1 000 bostäder. I år fyller Göingegården 10 år och det vill vi fira”.

Fira med Göingekakan!
Göingegården har en historia som kretsar kring äppelodlingar och än idag finns både äppellund och olika sorters äppelträd bevarade runt omkring i kvarteren. För att tillsammans med de boende i Göingegården fira 10-års jubileum, så passar Derome på att bjuda på kalaskaka. Göingegårdens egen kaka har tagits fram tillsammans med ICA Kvantums konditorer Anna-Karin Andersson och Martin Kranshammar. ”Det är extra roligt att få ta fram en ny kaka med lokal förankring där vi firar både utvecklingen av Göingegården och dess historia”, säger Martin Kranshammar. ”Kakan är en klassisk cheesecake kryddad med äppelpuré, en gnutta kardemumma och granatäpplen på toppen. Äpple och Göingegården hör samman och det har vi utgått från i Göingekakan”.

Förutom att boende på Göingegården får smaka på sin alldeles egen kaka, så kommer ICA Kvantum att sälja Göingegårdskakan i butik till slutet av november. En chans för alla Varbergsbor att få smaka på en bit av Göingegården.

Resan fortsätter – 1 000 nya bostäder planeras
Göingegården fortsätter att växa och i den närliggande framtiden planeras för fler bostadsrätter samt 1 000 nya bostäder i de norra delarna. I takt med att området växer norrut, så ökar behoven på närliggande service och inför 2016 planeras Göingegårdens egen skola för årskurs 1-9. Idag finns Göingeslingan, som är populär bland joggare och vandrare, och till våren blir slingan en del av den aktivitetspark som planeras i området.

Vad händer mer i Göingegården?
Villor: Byggs under 2014
Framtiden är här: Energieffektiva villan Need4B står klar senare i år
Bostadsrätter:
Rubinäpplet 1 – 18 lägenheter. 6 våningar. Byggnation pågår. Inflyttning hösten 2015.
Rubinäpplet 2 – 15 lägenheter, 5 våningar. Inflyttning våren 2016.
Kungsäpplet - 70 bostadsrätter, 4 hus, parkeringsgarage. Prel. Säljstart 2016.

Produkten har lagts i kundvagnen