Hoppa till innehållet
2015-09-15

Gröna Lansen pris

Malmö stads klimat- och hållbarhetspris Gröna Lansen tilldelades i år de tolv byggherrar som varit delaktiga i utvecklingen av området Fullriggaren i Västra Hamnen, Malmö.

Här har Derome Mark & Bostad uppfört kvarteret Skonaren med klimatsmarta bostadsrätter och hyresrätter. Byggnaderna är klassade som lågenergi- respektive passivhus med fokus på energieffektivt boende.

​Juryn gav Gröna Lansen till byggherrarna i projektet för deras samarbetsförmåga, öppenhet och höga ambitioner med följande motivering: I Fullriggaren har staden tillsammans med byggherrarna vidareutvecklat erfarenheterna av hållbart byggande från Bo01 och Flagghusen. Tillsammans har man skapat Sveriges största samling av lågenergi- och passivhus. Fullriggaren är också det största i landet för insamling av organiskt avfall med avfallskvarnar installerade i varje hushåll. Ännu något som utmärker området är dess kreativa lösningar för gemensam bilpool och cykelpool.

​Byggherrar och pristagare: HSB Sundsfastigheter AB, Haga Gruppen AB, Bengt Nevsten Fastigheter, White Arkitekter, Parkering Malmö, Stena Fastigheter Malmö AB, Nevsten Fastighets AB, Tornahem, Byggvesta, Botrygg AB, Fastighets AB Briggen och Derome.

Utdelningen skedde den 15 september i samband med Stadsbyggandets dag i Malmö.

Läs mer: Byggherrarna i projektet Fullriggaren

Produkten har lagts i kundvagnen