Hoppa till innehållet
2014-05-08

Nytt i Mölnlycke

Härryda kommuns senaste markanvisningstävling är avgjord. Derome Mark & Bostad vann tävlingen och nu planerar vi att bygga det nya bostadsområdet Enebacken i Mölnlycke.

Ett par kilometer sydväst om Mölnlycke centrum ligger Enebacken. Vi kommer att bygga ett 50-tal hyresrätts-lägenheter och 18 äganderätter i form av radhus och parhus.

Totalt deltog åtta bidrag i kommunens markanvisningstävling. Enligt mark- och bostadschef Kristina Englund är Derome Mark & Bostad en värdig vinnare:

– Deromes förslag utmärker sig i princip på alla punkter, men framför allt vad det gäller pris och arkitektur, vilka var de tunga bitarna i projektet. Arkitekturen är trevlig och planlösningarna i bostäderna tilltalande och yteffektiva.

Vårt förslag kommer att vidareutvecklas innan det är dags för byggstart som preliminärt startar redan i år. Utbyggnad av gator, vatten och avlopp påbörjas i slutet av sommaren. Mer information kommer publiceras på vår hemsida inom kort. Bostäderna kommer att fördelas via Härryda kommuns bostadskö.

Kontakt Härryda kommun:
Kristina Englund, mark- och bostadschef
031-724 62 37
kristina.englund@harryda.se

 

Produkten har lagts i kundvagnen