FAMILJEN ANDERSSON/ LILJERT I VASATORP TRÄDGÅRD 

Viveka och sambon Emil är nyinflyttade i ett hus vid Vasatorps trädgårdar, beläget 3 km utanför Helsingborg. 

- Vi föll för hustypen och fick en bra känsla av området, säger Viveka.

De uppskattar närheten till staden, till köpcentret Väla men framförallt tycker de om skogen och sjöarna som omger dem.

- Där kan man springa och gå promenader med hunden. Ändå har vi närheten till havet och centrum, det tar en kvart på cykel, berättar Emil.

Emil och Viveka kände inte till så mycket om Derome innan de bestämde sig för huset. Och det var just själva huset som de först intresserade sig för. Ett trähus i tre våningar med terrass. De tittade på hustypen i Göinegården utanför Varberg och talade sedan med bekanta i Glumslöv och Landskrona som hade köpt av Derome. På så sätt fick de insyn i proceduren.

- Vi fick ett väldigt seriöst intryck när vi kontaktade Derome och mäklarbyrån.

Tidigare bodde de i en lägenhet mitt i Malmö, drömmen var att kunna parkera bilen i sitt eget garage och äta frukost i sin egen trädgård. Och nu står huset, garaget och trädgården där! Viveka tycker att tredje våningen är fantastiskt mysig, och Emil gillar utsikten. Huset värms upp med fjärrvärme.

- Det blev precis som vi hade tänkt, möblerna står där vi planerade att de skulle vara, säger Viveka.

En stor hjälp var ritningarna och 3D-grafiken som paret fick titta på innan huset byggdes. Det gav en bra bild av verkligheten. De fick även träffa många underleverantörer såsom kakelsättaren, m fl och göra egna personliga val.

- Vi valde ganska mycket ur standardsortimentet och tycker att det var fullt tillräckligt. Vi känner inte att vi saknar något.

Det enda som var svårt att förutse var leråkern som omgav huset under byggnadstiden. Nu är den borta och området är lite mer uppväxt. Vasatorp har satt sig på kartan!

 


 

FAMILJEN HALL I GLUMSLÖV

Efter att ha letat hus under två års tid bestämde sig Cecilia och Andréas Hall för Nannagården i Glumslöv. Bara några veckor senare var kontrakt skrivet. 

- Vi slog till direkt. Det var några avgörande grejer; dels besöket hemma hos våra kompisar och känslan av att ”här vill jag bo”. Dels att vi tittat på lite äldre hus med mycket att göra på och kom fram till att det inte blir så stor prisskillnad att bygga nytt, så valet var enkelt, berättar Andreas.

De tillägger att de är tacksamma för att de köpte ett färdigt koncept och inte behövde välja allt från grunden, utan bara invändiga val såsom tapet, golv etc. Genom att utgå från en standardmall kunde de lägga till och dra ifrån.

Både Andréas och Cecilia har varit väldigt nöjda med samarbetet med Derome och framförallt projektledaren Anders.

- Om det är något som inte har funkat har det bara varit att ringa och så har han löst det, säger Andréas.

Cecilia berättar att de ibland kommit på saker i efterhand. En kamin tillkom i sista stund, då bottenplattan höll på att gjutas. Familjen har fortfarande kontakt med projektledaren, ett år efter slutbesiktningen. Vissa saker har även då kunnat justeras utan problem.

Varför ska man då bo i Glumslöv?
Cecilia och Andréas vill gärna framhålla läget och kommunikationerna. Området är tillgängligt från håll och det är nära till tåget.

- Utsikten spelar roll, det skapar en öppenhet och ett ljus. Sedan har vi väldigt bra barnomsorg också, säger Cecilia. Andréas tycker att det är en fördel med alla gång- och cykelbanor, vilket innebär att man kan släppa ungarna fritt och inte behöver följa dem till kompisar. Det finns även lek- och idrottsplatser.

- Här finns det man behöver, t o m Burger King! avslutar Andréas Hall.

 


 

FAMILJEN WIKANDER - LANDSKRONA NYHAMN

Eva och Bo Wijkander har en bostadsrätt i Nyhamn, med magnifik havsutsikt. Just läget på bostaden, och närheten till båten, är en dröm. 

Egentligen var det inte alls tänkt att de skulle bo i lägenhet, de trivdes bra i sitt lilla hus i Munkebäck. Men med ålderns rätt ville de komma ifrån underhåll och trädgårdsskötsel.

- Men att köpa en lägenhet, över min döda kropp, de pengarna vi skulle få över efter husförsäljningen skulle vi resa upp, säger Bo.

Det visade sig dock att hyreslägenheterna i de områden i Landskrona där Eva och Bo ville bo var dyra. Evas dotter tipsade då om en visning i Nyhamn.
- Jag gick runt och tittade och blev såld. Jag preliminärbokade en lägenhet på direkten och ringde Bo, berättar hon.

Även Bo blev fascinerad över läget när han väl besökt Nyhamn på plats. Eftersom det inte fanns några treor lediga blev det en fyra. De uppskattar den höga standarden på vitvaror och interiör i lägenheten.

- Här bor folk som är uppkomna i vår ålder och fått nog av att kratta löv, men ändå vill ha en sån utsikt och plats för blommor. Precis när vi flyttat hit var det grillparty – ”bor du här?” var det många som sa. Jag har jobbat i affär i många år så det var många som kände igen mig, berättar Eva.

Bo tycker det är skönt att slippa gräsklippning och snöskottning.

- Det här passar oss utmärkt, att flytta ifrån alla måsten. Här sitter vi bara och mår gott. Det är nära ner och nära opp, säger Eva, med anledning av att de bor på andra våningen.

Hon gillar även ljuset i lägenheten, som flödar in genom fönstren.

- Jag stod och tittade ut länge i de långsmala fönstren i början, och tänkte ”var ska jag göra av mina gardiner?” säger hon med skratt.