Hoppa till innehållet

Att köpa nyproduktion

Tryggt och enkelt hela vägen hem

När du köper en bostad av oss är det samtidigt en investering i livskvalitet för dig. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas.

Personligt ansvar

Varje bostadsområde har en projektledare som känner ett personligt ansvar för ditt nya hem, så du kan vara trygg under hela processen. Dessutom ingår alltid vårt trygghetspaket i köpet, som innehåller garantier och försäkringar som hjälper dig.

Nyckelfärdigt med personlig prägel

Hos Derome Mark & Bostad köper du alltid ett nyckelfärdigt hus eller bostadsrätt, där det ingår ett sortiment av hög kvalitet från välkända varumärken. Självklart kan du själv vara med och påverka ditt framtida boende genom att göra olika inredningsval för att ditt hem ska få en personlig prägel.

Energisnåla hus - För miljön

Vi bygger i trä för framtiden och när du väljer att flytta till ett av våra hus, så får du de bästa förutsättningarna för att bo klimatsmart. Våra energieffektiva hus håller en hög prestanda där klimatskalet - väggar, golv, tak och fönster - ger en energiförbrukning långt under rådande krav. På så sätt blir husen energieffektiva och vi hjälps åt att skapa en hållbar framtid.

Ingen budgivning

Alla våra bostäder har alltid ett fast pris och ingen budgivning. Bostäderna förmedlas enligt principen ”Först till kvarn”.

Du köper din bostad genom våra säljare eller externa mäklare

Derome Mark & Bostad använder sig av både egna säljare och externa registrerade mäklare som förmedlar våra bostäder. Kontaktuppgifter till respektive säljare, mäklare eller annan kontaktperson finns alltid angivet vid varje bostadsprojekt på vår hemsida.

Köpa bostadsrätt

Att köpa bostadsrätt

Nedan lista förklarar kort hur ett bostadsrättsköp går till genom Derome. Vi har listat köpet steg för steg för att göra det tydligt för dig. I vår broschyr som du hittar länk på nedan finns lite mer djupgående information.

Kundhandbok bostadsrätt

Kundhandbok bostadsrätt Mälardalen

 

 1. Bokningsavtal
  När du bestämt dig för en lägenhet gör du en bokning genom vår säljare. I samband med att bokningsavtal tecknas, betalas en bokningsavgift. På så sätt reserveras lägenheten åt dig. 
   
 2. Förhandsavtal / Upplåtelseavtal
  Mellan dig och bostadsrättsföreningen skrivs ett förhandsavtal. I samband med att avtalet undertecknas erlägger du ett förskott på en del av köpeskillingen för din lägenhet. Före inflyttning tecknas ett upplåtelseavtal, då blir du medlem i föreningen.
   
 3. Egna val
  Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalité som ingår i köpet, men du har möjlighet att göra flera olika inredningsval för att sätta din prägel på bostaden. 
   
 4. Besiktning
  Innan tillträdet utförs en slutbesiktning av lägenheten och huset av en opartisk besiktningsman. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen. 
   
 5. Slutbetalning
  Senast på tillträdesdagen betalar du den resterande delen av köpeskillingen enligt upplåtelseavtalet samt eventuella inrednings-tillval. 
   
 6. Inflyttning
  Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om tillträdesdag. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd får du dina nycklar. Välkommen hem!
   

Trygghet för dig

Garanti
Garantitiden för hela entreprenaden är två år och ansvarstiden är 10 år. Inom två år finns möjlighet för bostadsrättsföreningen att kalla till en garantibesiktning i egenskap av fastighetsägare. Derome Mark & Bostad åtgärdar av besiktningsman bedömda fel utan kostnad.

Du omfattas även av en insatsgaranti samt att Derome Mark & Bostad förvärvar osålda lägenheter.

Försäkringar
För din trygghet är lägenheterna fullvärdesförsäkrade under byggtiden genom Derome Mark & Bostads entreprenadförsäkring. Från och med tillträdesdagen bör du försäkra din lägenhet med en vanlig hemförsäkring med bostadsrättstillägg. 
 

Bo i bostadsrätt

När du köper en bostadsrättslägenhet blir du samtidigt ”delägare” i hela bostadsrättsföreningens fastighet (område). Det innebär att det är du och dina grannar som genom den styrelse ni väljer bestämmer över ert bostadsområde. Föreningens kostnad för drift och underhåll, räntor, avskrivningar samt avsättningar för yttre underhåll betalas med årsavgifter (”hyror”) som du och övriga medlemmar betalar månadsvis till föreningen. Årsavgifternas storlek skall täcka föreningens självkostnader och skall beslutas av föreningens styrelse.  

Köpa äganderätt

Att köpa äganderätt

Nedan lista förklarar kort hur ett bostadsrättsköp går till genom Derome. Vi har listat köpet steg för steg för att göra det tydligt för dig. I vår broschyr som du hittar länk på nedan finns lite mer djupgående information.

Kundhandbok äganderätter

 1. Kontrakt
  När du gjort ditt val av bostad, tecknas ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadavtal för uppförande av huset. När avtalen är underskrivna betalas en handpenning på 100.000 kr.
   
 2. Finansiering
  Inför byggstarten så läggs vanligtvis ett byggnadskreditiv upp för din blivande fastighet i den bank du har valt. Från byggnadskreditivet betalas tomt och entreprenad etappvis efter betalningsplanen i kontraktet.
   
 3. Egna val
  Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalité som ingår i köpet, men du har möjlighet att göra flera inredningsval för att sätta din prägel på bostaden.
   
 4. Besiktning
  Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av huset och tomten av en opartisk besiktningsman. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark och Bostad inom två månader efter slutbesiktning.
   
 5. Slutbetalning
  Senast på tillträdesdagen betalar du den sista delen av entreprenaden. Eventuella extra inredningsval ska vara betalda två månader före tillträdet.
   
 6. Inflyttning
  Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om tillträdesdag. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!


Trygghet för dig

Garanti
Garantitiden för hela entreprenaden är två år och 10 år för dolda fel. Inom två år finns det möjlighet för dig som kund att beställa en garantibesiktning. Derome Mark & Bostad åtgärdar av besiktningsman bedömda fel utan kostnad för dig.

Försäkringar
Hela byggnationen täcks av försäkringar, såsom färdigställandeförsäkring och entreprenadförsäkring. 
 

Att bo i villa

Att köpa småhus med äganderätt, innebär att du köper ditt hus och tomt och blir lagfaren ägare till fastigheten samt delägare i en samfällighetsförening. Det innebär att det är du och dina grannar som genom den styrelse ni väljer bestämmer över ert bostadsområde. Samfällighetens kostnad för drift och underhåll av gator, växtlighet, belysning, sophämtning, etc. betalas med årsavgifter som du och övriga medlemmar vanligtvis betalar årsvis till samfälligheten. Årsavgifternas storlek beslutas av samfällighetens styrelse.

Tips & råd - Egna Val

Tips & Råd inför din inflyttning

Vad betyder det att flytta in i ett nyckelfärdigt hem och vad behöver du som kund tänka på? Här har vi samlat handfasta tips och råd inför den process vi kallar "Egna Val" vilket är den fas då du väljer material och inredning till ditt nya hem.

EL

Innan du träffar elektrikern bör du titta igenom el-ritningen för att få en bild över vad som ingår och var det är placerat i rummen. Utbudet över tillval som går att göra är stort, det är därför bra om du är väl förberedd med vad du vill ha i lägenheten inför ditt möte med elektrikern.

Detta är några av de vanligast förekommande tillval som våra kunder gör via el-entreprenör, kontrollera möjligheterna med din projektledare.
- Spotlights i tak och fönstersmygar
- Handdukstork i badrum
- Dimmer till spotlights och takarmaturer
- Extra jordfelsbrytare till kyl & frys
- Extra vägguttag
- Extra multimediauttag
- Larm

Tänk på placeringen av vägguttag. Vet du redan nu var du skall ha tv m.m. så kan det vara bra att anpassa placeringen av vägg- och multimediauttag.

 


 

VVS

Om du vill ha produkter i badrummet av annat fabrikat än Deromes utvalda produkter, t.ex. badrumsinredning, så görs dessa tillval direkt med vvs-entreprenören. Du får då ett avdragspris från Derome Mark & Bostad och väljer sedan att köpa badrumsinredningen från vvs-entreprenören som fakturerar detta direkt till dig.

Hos vvs-entreprenören kan du bland annat välja olika tillval enligt nedan:
- Blandare kök, bad, wc, tvätt
- Duschstång/stril
- Duschväggar
- Badkar (vid bostadsrätt - kontrollera möjligheten till detta med din projektledare.)

Vid val av vissa badkar kan det vara fördelaktigt att ändra placeringen av golvbrunnen, detta gäller även i bjälklaget i tvåplanshus. Förvissa dig även om var vatten/el skall komma ut, under eller över badkaret och kontrollera att varmvattnet räcker till om du väljer badkar med stor badvolym.

Det är tyvärr inte möjligt att välja vägghängda toaletter då våra väggar och grundplattor ej är anpassade för detta.

 


 

KÖK OCH FÖRVARING

Du utformar ditt nya kök tillsammans med vår utsedda köksleverantör.

Tänk på att du ska ha bestämt vilka vitvaror du önskar till din nya lägenhet inför mötet med kökskonsulenten. Tänk också på att det inte går att ändra på de fasta installationerna som placering av diskmaskin, blandare, häll och fläkt samt eventuella fönster.

 


 

KAKEL OCH KLINKER

Det är bra om du bestämt kökslucka och bänkskiva innan du väljer kakel, så är det enklare att matcha. Ditt val av kakel och klinker gör du direkt med utsedd kakelbutik. I rumsbeskrivningen framgår vilken storlek på kakel och klinker som ingår. I kakelbutiken har du möjlighet att välja just det kakel och klinker som du önskar. Tillkommande kostnader för material och sättning faktureras av kakelentreprenören.

Tänk på att du skall erhålla och spara minst fem stycken extra kakel/ klinkerplattor av varje val för eventuella framtida reparationsbehov.

 


 

TAPETER OCH MÅLNING

Val av tapeter och målning görs hos utsedd entreprenör. Vad som ingår framgår av rumsbeskrivningen. Om du gör tillval på tapeter och målning utöver vad som ingår får du ett tilläggspris av leverantören som faktureras av entreprenören. Enligt standard sätts tapeter med ca 3-5 mm överlappning för att klara av vissa rörelser och undvika sprickor. Tänk därför på att det även kan tillkomma extra arbetskostnad för mönsteranpassning, bårder, kant-i-kantsättning m.m.

Målningsentreprenören lämnar minst en rulle tapet av varje sort som används i lägenheten. Förekommer samma tapet i flera rum så lämnas minst två våder till varje rum. Samma sak gäller målarfärg som använts i lägenheten, där ska minst 1 liter färg lämnas på varje kulör som använts.

Spara extra tapeter och målarfärg för att underlätta eventuella reparationsarbeten och garantiåtgärder.

 

 


 

MARK & TRÄDGÅRD

(Gäller endast äganderätter)

I köpet ingår att tomten grovplaneras efter markritningen med de grusytor och jordytor som visas. Vissa avvikelser kan uppstå när tomten anpassas efter de verkliga förutsättningarna som finns. Vill du ha ytterligare grusytor eller göra andra ändringar så har du möjlighet att beställa detta direkt av vår markentreprenör.

De vanligaste tillval som våra kunder gör är:
- Extra grusyta för parkering
- Stenläggning av uppfart och carport
- Förberett för stenläggning
- Förberett för trall
- Stenläggning runt husliv (en rad med sten)
- Färdigt gräs på tomt
- Anläggning av blomsterrabatter

Extra tillval faktureras direkt till dig från entreprenören.

 


 

INFLYTTNING

Inför inflyttning är det bra om du beställt adressändring och flytt av telefonnummer. Ska du flytta in i en bostadsrätt ska du tänka på att även fixa hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Om du ska du flytta in i en äganderätt är det bra om du beställt; hem- och villaförsäkring, sophämtning, brevlåda och husnummerskylt i förväg.

 

 

 

Bli VIP kund

Bli VIP kund hos oss

Vill du få förtur innan allmän säljstart samt bli uppdaterad om förändringar sker i planeringen? Då ska du anmäla dig som VIP-kund hos oss.

Hur blir jag VIP-kund?

När du har hittat ett område eller bostad som du är intresserad av, gå till den projektsidan och klicka på ”Anmäl Intresse”. Du fyller snabbt i dina uppgifter och du registreras då automatiskt på en intresseanmälningslista. Du kan lägga till ditt namn till flera projekt, gå bara in på respektive projektsida och fyll i dina uppgifter på nytt.

 

Vad betyder det att bli VIP-kund?

Att bli VIP-kund hos oss betyder att du vi håller dig uppdaterad om förändringar sker i planeringen av projektet samt möjlighet att boka ditt drömboende innan bostäderna går ut till allmän försäljning.

Om det område du är intresserad av redan har gått ut till försäljning kommer din anmälan registreras hos vår utvalda mäklare som kommer ta kontakt med dig direkt.

Det är helt gratis och är inte bindande. Du kan när som helst avregistrera* dig i en intresseanmälning eller lägga till dig i fler än en lista, valet är ditt!

*I nuläget har vi inte möjlighet för personlig inloggning för ändringar men kontakta oss så hjälper vi dig, eller använd avregistreringsfunktionen om vi har i våra mail!

 

Vad händer sedan?

Efter att du har anmält ditt intresse och projektet börjar närma sig VIP-säljstart kommer du att delges viss förhandsinformation om bostäder och området. Det kan t.ex. handla om att du får tillgång till ritningar, valmöjligheter och såklart prisuppgifter.

Den lista som du nu är medlem i delges till våra utvalda mäklare för just det projektet och de tar sedan kontakt med dig för att fortsätta kontakten vidare.

I vissa fall bjuds alla som är VIP-kunder in till en särskild informationsträff.

Vi har ingen turordning i vårt register, först till kvarn gäller. Dock får du ett försprång till allmän säljstart. Vid vissa speciella projekt tillämpas ytterligare en anmälning med ”först till kvarn”. Då skapas en turlista och mäklarna tar sedan kontakt med dig enligt det numret du fått i turordningen.

Utförlig information om hur VIP-försäljningen kommer gå till skickas alltid ut i god tid innan det är skarpt läge.

 

Produkten har lagts i kundvagnen