Hoppa till innehållet

Furutå Gavlar

Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.
Att bo i Furutå Gavlar
Områdets hjärta

Hjärtat i området är det lilla torpet Furutå. Det ligger i mitten och är en länk till platsens historia. Torpet omges av odlingslotter som ramar in och bildar en grönskande frizon runt byggnaden – samtidigt som det fungerar som en samlande plats för de boende att mötas, odla, fika, leka och samtala. I en krans runt torpet placeras de 2,5-våningar höga gavelhusen, en lågmäld skala som fint möter torpet. Ihop med dessa löper en körbar slinga. När man kör in i området från söder har man torpet och odlingslotterna i blickfånget som en öppen yta tvärs igenom bostadsgruppen.

Staden där vägarna möts

För den som vill ha närhet till storstadens puls, bra kommunikation, skolor, natur och strövområden är Växjö ett utmärkt val! Tätorten bjuder på all tänkbar service och med Växjö stations goda reseförbindelser tar man sig enkelt till Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö planerar vi för ca 150 bostäder i olika upplåtelseformer. Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.

Det blir ett helt nytt bostadsområde sammansatt av varierande hustyper men som ändå har ett gemensamt stilspråk.

Området kommer bestå av trähus i olika höjder som skapar trivsamma gårdar och rum av olika karaktär. Något som också skapar vackra vyer mot sjön, mysiga promenadstråk och möjligheter till gemenskap i området genom exempelvis grillplatser och områden för odling. Boende med gröna fingrar eller ett nyfunnet intresse kommer kunna skörda sin egen midsommarpotatis eller dill till kräftskivan, som lämpligtvis hålls någonstans mellan träden i området.

Bostäder i Furutå Gavlar
Hitta till Furutå Gavlar
BILDER
  • Furutå Gavlar
  • Furutå Gavlar
  • Furutå Gavlar
  • Furutå Gavlar
Produkten har lagts i kundvagnen