Hoppa till innehållet
Planeras
Försäljning pågår
Slutsålt
Villor, Växjö, Torparängen

Kv. Furutå

Planeras
På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö påbörjar vi nu resan med Furutå Gavlar. Ett helt nytt bostadsområde som genomsyras av visionen med ett hållbart samhälle, där trivsamheten och gemenskapen frodas. Kvarteret Furutå är den andra etappen i Furutå Gavlar och består av tolv stycken villor om ca 140 kvm fördelat på tre plan.

 

Villorna ligger trivsamt belägna intill det gamla torpet och runt en grönskande park. Entréer, små uteplatser och planteringar bildar en mjuk övergång mellan det offentliga gaturummet och den privata bostaden. Inspiration är hämtad från äldre torpmiljöer i kombination med ett samtida formspråk. Enkla och harmoniska fasader som genom form och färgsättning på ett naturligt sätt passar in i omgivningen.

I kvarteret Furutå bygger vi klimatsmarta och energisnåla bostäder i enlighet med Växjö kommuns miljökrav. Vi bygger i trä, som är det mest miljövänliga byggnadsmaterialet. På så sätt hjälps vi åt att skapa en hållbar framtid. Husen inreds med material och produkter från välkända leverantörer där kvalitet och hållbarhet är lika viktigt för tillverkarna som för oss. Svanenmärkta kök, golv och lågenergiklassade vitvaror tillhör vår standard.

 

Kontakt
anders_jonsaker_sv
Anders Jonsåker
Divisionschef, Derome Mark & Bostad

Tel: 0340-66 64 77

Om projektet

Län
Kronoberg
Kommun
Växjö
Boendetyp
Villor
Antal
12
Storlek
ca 140 kvm
Säljstart
Prel. juni 2019
Om Växjö, Torparängen
Där livet får plats

Området ligger naturskönt med fina promenadstråk och med närhet till sjön där det ska byggas en badplats och badbrygga. I området ligger även en park med fina utsiktsplatser och sittbänkar. Här är det nära till både natur och service som man kan behöva för en smidig vardag. En grundskola ligger tvärsöver gatan och det ska byggas en förskola i området. In till centrum i Växjö kan man cykla på fina cykelvägar utmed sjön.

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är ett svenskt system för så kallad miljöcertifiering av byggnader och idag är 1093 byggnader certifierade enligt Miljöbyggnad. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna.

Läs mer om Miljöbyggnation här.

På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö planerar vi för ca 150 bostäder i olika upplåtelseformer. Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.

Det blir ett helt nytt bostadsområde sammansatt av varierande hustyper men som ändå har ett gemensamt stilspråk.

Området kommer bestå av trähus i olika höjder som skapar trivsamma gårdar och rum av olika karaktär. Något som också skapar vackra vyer mot sjön, mysiga promenadstråk och möjligheter till gemenskap i området genom exempelvis grillplatser och områden för odling. Boende med gröna fingrar eller ett nyfunnet intresse kommer kunna skörda sin egen midsommarpotatis eller dill till kräftskivan, som lämpligtvis hålls någonstans mellan träden i området.

Bilder
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
Genom att utgå från dimensionerna; ekonomiskt, socialt och miljövänligt när vi planerar och bygger våra områden bygger vi för en hållbar framtid. Läs mer
Vi erbjuder nyckelfärdiga hem med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka genom val av färg, tapeter och material. Läs mer
Vad betyder det att flytta in i ett nyckelfärdigt hem och vad behöver du som kund tänka på? Vi har samlat handfasta tips och råd inför den process som vi på Derome kallar "egna Val" Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen