Hoppa till innehållet
Planeras
Försäljning pågår
Slutsålt
Villor, Växjö, Torparängen

Kv. Furutå

Planeras
På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö påbörjar vi nu resan med Furutå Gavlar. Ett helt nytt bostadsområde som genomsyras av visionen med ett hållbart samhälle, där trivsamheten och gemenskapen frodas. Kvarteret Furutå är den andra etappen i Furutå Gavlar och består av tolv stycken villor om ca 139 kvm fördelat på tre plan.

 

Villorna ligger trivsamt belägna intill det gamla torpet och runt en grönskande park. Entréer, små uteplatser och planteringar bildar en mjuk övergång mellan det offentliga gaturummet och den privata bostaden. Inspiration är hämtad från äldre torpmiljöer i kombination med ett samtida formspråk. Enkla och harmoniska fasader som genom form och färgsättning på ett naturligt sätt passar in i omgivningen.

I kvarteret Furutå bygger vi klimatsmarta och energisnåla bostäder i enlighet med Växjö kommuns miljökrav. Vi bygger i trä, som är det mest miljövänliga byggnadsmaterialet. På så sätt hjälps vi åt att skapa en hållbar framtid. Husen inreds med material och produkter från välkända leverantörer där kvalitet och hållbarhet är lika viktigt för tillverkarna som för oss. Svanenmärkta kök, golv och lågenergiklassade vitvaror tillhör vår standard.

Hos oss får du en trygg resa mot ditt nya boende. Läs om vårt trygghetspaket

Kommande visningar
02 sep
Måndag 2 september kl. 16.30-17.45

Välkommen på informationsmingel hos våra mäklare på Åkesson Mäklarbyrå! Vi från Derome finns på plats och du får möjlighet att ställa frågor till vår projektledare om området och de kommande villorna i kvarteret Furutå inför säljstarten. Vi bjuder på fika!

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till: info@a-maklare.se

Adress: Bäckgatan 16, 352 31 Växjö

Vid frågor, kontakta mäklare Lukas Oléhn 072-402 42 32.

 


Vägbeskrivning
Kontakt
Lukas_Oléhn.jpg
Lukas Oléhn
Fastighetsmäklare, Åkesson Mäklarbyrå

Tel: 0470-73 90 98
Mobil: 072-402 43 32
David_Nordh_webb_140x200.jpg
David Nordh
Projektledare, Derome Mark & Bostad

Tel: 0340-66 65 19

Om projektet

Län
Kronoberg
Kommun
Växjö
Boendetyp
Villor
Antal
12
Storlek
ca 139 kvm
Säljstart
September 2019
Om Växjö, Torparängen
Där livet får plats

Området ligger naturskönt med fina promenadstråk och med närhet till sjön där det ska byggas en badplats och badbrygga. I området ligger även en park med fina utsiktsplatser och sittbänkar. Här är det nära till både natur och service som man kan behöva för en smidig vardag. En grundskola ligger tvärsöver gatan och det ska byggas en förskola i området. In till centrum i Växjö kan man cykla på fina cykelvägar utmed sjön.

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är ett svenskt system för så kallad miljöcertifiering av byggnader och idag är 1093 byggnader certifierade enligt Miljöbyggnad. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna.

Läs mer om Miljöbyggnation här.

På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö planerar vi för ca 150 bostäder i olika upplåtelseformer. Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.

Det blir ett helt nytt bostadsområde sammansatt av varierande hustyper men som ändå har ett gemensamt stilspråk.

Området kommer bestå av trähus i olika höjder som skapar trivsamma gårdar och rum av olika karaktär. Något som också skapar vackra vyer mot sjön, mysiga promenadstråk och möjligheter till gemenskap i området genom exempelvis grillplatser och områden för odling. Boende med gröna fingrar eller ett nyfunnet intresse kommer kunna skörda sin egen midsommarpotatis eller dill till kräftskivan, som lämpligtvis hålls någonstans mellan träden i området.

Bilder
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
  • Kvarteret Furutå
Genom att utgå från dimensionerna; ekonomiskt, socialt och miljövänligt när vi planerar och bygger våra områden bygger vi för en hållbar framtid. Läs mer
Invigningar, inflyttningar, nya bostadsområden och utmärkelser - allt blandas på nyhetssidan, där du i korthet kan läsa om vår verksamhet. Läs mer
När du köper en bostad av oss, ingår alltid vårt trygghetspaket i köpet, som innehåller garantier och försäkringar som hjälper dig. Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen