Hoppa till innehållet
Planeras
Försäljning pågår
Slutsålt
Bostadsrätt, Växjö, Torparängen

Brf Tallgläntan

Planeras
På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö påbörjar vi nu resan med Furutå Gavlar. Ett helt nytt bostadsområde som genomsyras av visionen med ett hållbart samhälle, där trivsamheten och gemenskapen frodas. Husen byggs i trä och många av dem förses med grönskande tak och solceller.


Brf Tallgläntan är den första etappen i Furutå Gavlar och består av två flerbostadshus i fyra respektive fem våningar. Totalt ryms 26 lägenheter om 1 - 6 rum och kök. Alla lägenheter kommer ha en egen balkong och tillgång till en gemensam innergård där vi lagt stor vikt vid utformningen och skapat en uppskattad plats för alla. 
 

Lägenheterna inreds med material och produkter från välkända leverantörer där kvalitet och hållbarhet är lika viktigt för tillverkarna som för oss. Svanenmärkta golv och kök, lågenergiklassade vitvaror samt klinkers och kakel tillhör vår standard.

 

Se filmen om Torparängen!

 

VR-visning

VR-visning
Kontakt
David_Nordh_webb_140x200.jpg
David N
Projektledare, Derome Mark & Bostad

Tel: 08-51 83 32 51

Om projektet

Län
Kronoberg
Kommun
Växjö
Boendetyp
Bostadsrätter
Antal
26
Storlek
1-6 rok
Säljstart
Prel. vår 2019
Om Växjö, Torparängen
Ett flexibelt boende

Ett modernt boende kräver ett modernt utförande! I våra hus kommer du ha möjlighet att välja mellan olika planlösningar - för att kunna anpassa lägenheten efter just dina behov. Att jobba hemifrån, barnrum, eller önskan om en stor öppen planlösning är inte längre frågan om att hitta rätt lägenhet, utan bara rätta läget!  

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är ett svenskt system för så kallad miljöcertifiering av byggnader och idag är 1093 byggnader certifierade enligt Miljöbyggnad. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna.

Läs mer om Miljöbyggnation här.

På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö planerar vi för ca 150 bostäder i olika upplåtelseformer. Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.

Det blir ett helt nytt bostadsområde sammansatt av varierande hustyper men som ändå har ett gemensamt stilspråk.

Området kommer bestå av trähus i olika höjder som skapar trivsamma gårdar och rum av olika karaktär. Något som också skapar vackra vyer mot sjön, mysiga promenadstråk och möjligheter till gemenskap i området genom exempelvis grillplatser och områden för odling. Boende med gröna fingrar eller ett nyfunnet intresse kommer kunna skörda sin egen midsommarpotatis eller dill till kräftskivan, som lämpligtvis hålls någonstans mellan träden i området.

Bilder
  • Tallgläntan
  • Tallgläntan
  • Tallgläntan
  • Tallgläntan
  • Tallgläntan
  • Tallgläntan
Våra energieffektiva hus håller en hög prestanda där klimatskalet - väggar, golv, tak och fönster - ger en energiförbrukning långt under rådande krav. Läs mer
Vill du sälja mark? Kontakta vår affärsutvecklingschef. Läs mer
När du köper en bostad av oss, ingår alltid vårt trygghetspaket i köpet, som innehåller garantier och försäkringar som hjälper dig. Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen