Hoppa till innehållet
Planeras
VIP Försäljning
Försäljning pågår
Slutsålt
Radhus, Brunnshög, Lund

Kv. Solgläntan

4 bostäder
kvar
I nordöstra Lund växer den nya stadsdelen Brunnshög fram. Här bor du mitt i staden med all slags service runt hörnet och med Gryningsparken utanför dörren - i ett radhus med eget garage och täppa!

 

I vår andra etapp i området planerar vi för fyra nya radhus i plusenergiteknik. De klimatsmarta radhusen om 157 kvm, är byggda i trä med tegel- och putsfasad och har egen täppa plus garage integrerat i huset.

Vår första etapp som nu är under uppförande - kvarteret Soltäppan har ett liknande utseende men med separat garage och ligger utmed Brunnshögsgatan.

Brunnshög ska vara ett föredöme för hållbart, attraktivt stadsbyggande och genomsyras av klokskap och ansvarstagande för kommande generationer. Ett område som tillsammans med forskningsanläggningarna i närheten ska skapa en upplevelserik stadsmiljö som präglas av vetenskap, kultur och rekreation.

Läs mer om Lunds kommuns visioner för Brunnshög på deras hemsida.

Kontakt
per-anders_lindborg
Per-Anders Lindborg
Fastighetsmäklare, Mäklarhuset Malmö

Tel: 0733-12 78 79

Om projektet

Län
Skåne
Kommun
Lund
Boendetyp
Radhus
Antal
4
Storlek
157 kvm
Säljstart
Försäljning pågår
Adress
Solvändan
Om Brunnshög, Lund
Det nya Brunnshög

Stadsdelen Brunnshög ligger i nordöstra Lund på stadens högsta punkt och binds samman med de centrala delarna genom det s.k. Kunskapsstråket. Tanken är att Brunnshög ska bli en promenad- och cykelstad där avstånden känns korta.

Öster om Brunnshög finns Kungsmarkens naturskyddsområde och golfklubb. Och lite längre bort ligger Flyinge, ett nationellt centrum för hästsport.

Södra Brunnshög Etapp 2

Våra plusenergihus ska byggas i Brunnshögs södra del med entré från Gryningsparken. Här sätts fokus på en blandad bebyggelse och småskalighet blandat med större enheter såsom hotell och skolor. Här planeras också för mindre butiker, parker och torg. Läs mer om Södra Brunnshög etapp 1.

Hållbarhet i fokus

För att våra hus i kvarteret Soltäppan ska kunna klassa sig som plusenergihus, har vi valt att utrusta husen med solpaneler som producerar elektricitet. Solel från solceller ger alltid ett betydande tillskott oavsett vilken uppvärmning, men allra bästa lösningen är solpaneler i kombination med en värmepump. Eftersom vi installerar marknadens ledande frånluftsvärmepump, blir varje andetag till förnyelsebar energi som återanvänds innan den släpps ut genom ventilationssystemet.

På så sätt blir husen mycket energieffektiva och vi hjälps åt att skapa en hållbar framtid.

Ett plusenergihus är en bostad som producerar mer energi än det gör av med och med solel blir du en egen mikroproducent av grön el från en hållbar energikälla. Energin förvandlas till värme genom värmepumpen och därmed blir radhusen i kvarteret Soltäppan självförsörjande på energi till uppvärmning och varmvatten. 

När du producerar egen solel från solceller närproducerar du förnyelsebar energi utan några utsläpp, samtidigt som du slipper oroa dig för ett stigande elpris. 

Bilder
  • kv solgläntan, Brunnshög
  • kv solgläntan, Brunnshög
  • kv solgläntan, Brunnshög
  • kv solgläntan, Brunnshög
  • kv solgläntan, Brunnshög
  • kv solgläntan, Brunnshög
Vi erbjuder nyckelfärdiga hem med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka genom val av färg, tapeter och material. Läs mer
När du köper en bostad av oss, ingår alltid vårt trygghetspaket i köpet, som innehåller garantier och försäkringar som hjälper dig. Läs mer
Invigningar, inflyttningar, nya bostadsområden och utmärkelser - allt blandas på nyhetssidan, där du i korthet kan läsa om vår verksamhet. Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen