Hoppa till innehållet
Planeras
VIP Försäljning
Försäljning pågår
Slutsålt
Radhus, Brunnshög, Lund

Kv. Soltäppan

1 bostäder
kvar
I nordöstra Lund växer den nya stadsdelen Brunnshög fram. Här planerar vi för totalt nio nyckelfärdiga radhus i plusenergiteknik, fördelat på två kvarter. De klimatsmarta radhusen om 143 kvm, är byggda i trä med tegel- och putsfasad och har egen trädgård. Vår första etapp - kvarteret Soltäppan - består av fem radhus.

 

Brunnshög ska vara ett föredöme för hållbart, attraktivt stadsbyggande och genomsyras av klokskap och ansvarstagande för kommande generationer. Ett område som tillsammans med forskningsanläggningarna i närheten ska skapa en upplevelserik stadsmiljö som präglas av vetenskap, kultur och rekreation.

Läs mer om Lunds kommuns visioner för Brunnshög på deras hemsida.

Kontakt
per-anders_lindborg
Per-Anders Lindborg
Fastighetsmäklare, Mäklarhuset Malmö

Tel: 0733-12 78 79

Om projektet

Län
Skåne
Kommun
Lund
Boendetyp
Radhus
Antal
5
Storlek
143 kvm
Byggstart
Prel. feb/ mars 2018
Säljstart
Försäljning pågår
Inflyttning
Höst 2018
Adress
Brunnshögsgatan
Om Brunnshög, Lund
Det nya Brunnshög

Stadsdelen Brunnshög ligger i nordöstra Lund på stadens högsta punkt och binds samman med de centrala delarna genom det s.k. Kunskapsstråket. Tanken är att Brunnshög ska bli en promenad- och cykelstad där avstånden känns korta.

Öster om Brunnshög finns Kungsmarkens naturskyddsområde och golfklubb. Och lite längre bort ligger Flyinge, ett nationellt centrum för hästsport.

Södra Brunnshög Etapp 1

Våra plusenergihus ska byggas i Brunnshögs södra del, närmast centrala Lund (se karta). Här sätts fokus på en blandad bebyggelse och småskalighet blandat med större enheter såsom hotell och skolor. Här planeras också för mindre butiker, parker och torg. Läs mer om Södra Brunnshög etapp 1.

Hållbarhet i fokus

För att våra hus i kvarteret Soltäppan ska kunna klassa sig som plusenergihus, har vi valt att utrusta husen med solpaneler som producerar elektricitet. Solel från solceller ger alltid ett betydande tillskott oavsett vilken uppvärmning, men allra bästa lösningen är solpaneler i kombination med en värmepump. Eftersom vi installerar marknadens ledande frånluftsvärmepump, blir varje andetag till förnyelsebar energi som återanvänds innan den släpps ut genom ventilationssystemet.

På så sätt blir husen mycket energieffektiva och vi hjälps åt att skapa en hållbar framtid.

Ett plusenergihus är en bostad som producerar mer energi än det gör av med och med solel blir du en egen mikroproducent av grön el från en hållbar energikälla. Energin förvandlas till värme genom värmepumpen och därmed blir radhusen i kvarteret Soltäppan självförsörjande på energi till uppvärmning och varmvatten. 

När du producerar egen solel från solceller närproducerar du förnyelsebar energi utan några utsläpp, samtidigt som du slipper oroa dig för ett stigande elpris. 

Bilder
  • kv soltäppan, Brunnshög
  • kv soltäppan, Brunnshög
  • kv soltäppan, Brunnshög
  • kv soltäppan, Brunnshög
  • kv soltäppan, Brunnshög
  • kv soltäppan, Brunnshög
För varje träd som tas ur skogen planteras fyra nya. På så sätt planerar vi långt in i framtiden. När solen går ner ikväll, gror en ny liten planta. Det är vårt ansvar. Läs mer
Våra energieffektiva hus håller en hög prestanda där klimatskalet - väggar, golv, tak och fönster - ger en energiförbrukning långt under rådande krav. Läs mer
Att bli vip-kund hos oss betyder att du får förtur till information och möjlighet att boka ditt drömboende innan bostäderna går ut till allmän försäljning. Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen