Hoppa till innehållet

Kvillebäcken

Mitt i Göteborg, 6 minuter från Brunnsparken och resten av centrala Göteborg ligger Kvillebäcken. Här växer Göteborgs nya gröna stadsdel fram, målet är att skapa en hållbar, levande och trivsam stadsdel.
Att bo i Kvillebäcken
Derome satsar på miljöbyggnader!

Kvillebäcken är det första området som byggs med Göteborg Stads nya miljökrav. Utöver att välja trä gör vi mycket annat för att minska miljöpåverkan. På så sätt hjälps vi åt att skapa en hållbar framtid. 

Miljöbyggnad är en certifiering som grundar sig på viktiga kvaliteter hos en byggnad vad gäller energi, inomhusmiljö och material.

Brf Trädriket har uppnått nivån SILVER och det ska vårt nästa område - Grangläntan - också uppnå!

För miljön - för framtiden

För varje träd som tas ur skogen planteras fyra nya. På så sätt planerar vi långt in i framtiden. De frö som sätts i dag, kan bli hus åt våra barnbarnsbarn. Och deras barn.

När solen går ner ikväll, gror en ny liten planta. Genom att bygga i trä, ger vi plats åt fler nya träd som kan rena vår luft och hjälpa vår framtid. Det är vårt ansvar.

Kvillebäcken är en stadsdel i förvandling, som ska ge nytt boende till tusentals familjer. Målet är att skapa en hållbar, levande och trivsam stadsdel.

Mellan husen i Kvillebäcken blandas små mysiga gårdsgator, bred avenyer, parker och torg. Förebilden för området är den centrala kvartersstaden, som du hittar i Köpenhamn, London och kring Göteborgs långgator.

Här bor du med närhet till Göteborgs smörgåsbord av aktiviteter, kultur och handel. På bekvämt gångavstånd från din nya bostad hittar du affärer, restauranger och Kvillebäckens egna saluhall. I området finns vårdcentral, barnomsorg och skola upp till högstadiet.

Här ska du  kunna leva ett liv utan bil om du vill. Kvillebäcken är ett cykelvänligt område, med cykelbanor, cykelpooler och gott om cykelförvaring. På två hjul eller med kollektivtrafik tar du dig enkelt till och från Kvillebäcken.

Bostäder i Kvillebäcken
Hitta till Kvillebäcken
BILDER
  • Kvillebäcken
  • Kvillebäcken
  • Kvillebäcken
  • Kvillebäcken
Produkten har lagts i kundvagnen