Hoppa till innehållet
Planeras
Försäljning pågår
Slutsålt
Villor, Norra Hallsås

Sörbranten

Slutsålt
I Sörbranten har vi uppfört tolv "svävande" villor. Nu planerar vi för de sista fyra i området.


Strävan har varit att göra minimalt ingrepp i naturmarken och samtidigt dra nytta av dramatiken på platsen. Fasader i grafitgrå fibercementskiva ger ett underhållsfritt boende och för den som gillar att ägna sig åt annat än trädgårdsodling gör sig naturtomten bra som den är.

Husen, som är ritade av den prisbelönta arkitekten Mikael Sonnsjö, blev internationellt uppmärksammade under 2016 när projektet, via Mikaels arkitektkontor, visades upp på Arkitekturbiennalen i Venedig – världens viktigaste arena för samtida arkitektur.

Kontakt
Carin Lander
Säljare, Derome Mark & Bostad

Tel: 0703-97 28 82

Om projektet

Län
Västra Götaland
Kommun
Lerum
Boendetyp
Villor
Antal
4
Storlek
167-182 kvm
Byggstart
Vår 2017
Inflyttning
Vinter-vår 2017-2018
Adress
Sörbrantsvägen 26-32
Om Norra Hallsås
Husen i landskapet

Husens lägen och riktningar har anpassats efter terrängens formationer och de naturliga nivåerna har resulterat i ett planmönster där husen på olika sätt vinklar sig mot varandra och mot landskapet.

Husen ligger i en delvis kraftig brant och spänner från angöringsgatan ut i luften, tvärs nivåkurvorna. Via en ”brygga” nås husets entré.

Husets organisation

De öppna delarna, köket med matplats och vardagsrummet  – ligger ut mot branten. Stora fönsteröppningar släpper långa utblickar mot landskapet. 

Fönsteröppningar i gavelfasaderna ger ljus och utblickar. Under husens sadeltak ligger loftet som ger extra luft och ett bonusutrymme för arbete, som gästrum, ungdomsrum eller annat.

För bara några år sedan var Norra Hallsås en öde, skogsklädd bergskulle med vildvuxen natur. Idag har naturen fått nya invånare. Med en gemensam vision har Norra Hallsås försiktigt bebyggts med hyresrätter, bostadsrätter, parhus och villor som både smälter in i den orörda naturen och sticker ut med sin originalitet. 

Du kan uppleva skogen direkt från balkongen eller utanför dörren. Eftersom naturen växer ända fram till husknuten finns inga rabatter som ska rensas eller gräsmattor som ska klippas. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av skogens majestätiska lugn.

Läs mer på: www.norrahallsas.se

Bilder
  • Sörbranten
  • Sörbranten
  • Sörbranten
  • Sörbranten
  • Sörbranten
  • Sörbranten
Bostadstyper och prislista

Hustyp A & B

Välj mellan hus A på 167 kvm eller hus B på 182 kvm.
Villornas läge och placering är anpassade efter terrängens formationer och naturliga marknivåer. Det gör att de på olika sätt vinklar sig mot varandra och mot landskapet. Utformningen är tänkt att förena det moderna livet med närheten och respekten till naturen. Läs mer nedan.
När du köper en bostad av oss, ingår alltid vårt trygghetspaket i köpet, som innehåller garantier och försäkringar som hjälper dig. Läs mer
Vad betyder det att flytta in i ett nyckelfärdigt hem och vad behöver du som kund tänka på? Vi har samlat handfasta tips och råd inför den process som vi på Derome kallar "egna Val" Läs mer
Att bli vip-kund hos oss betyder att du får förtur till information och möjlighet att boka ditt drömboende innan bostäderna går ut till allmän försäljning. Läs mer
Produkten har lagts i kundvagnen